Соціальна, інформаційна та експертна мережа
випускників Національної академії державного
управління при Президентові України
та її регіональних інститутів

ДІТИ. Правила безпеки в Інтернеті.

Сьогодні стартувала робота спільного освітнього соціального проекту ВГО "ЕЛІТА ДЕРЖАВИ" та Спеціалізованої школи І – ІІ ст. № 91 з поглибленим вивченням інформатики Шевченківського району м. Києва.

Завдання проекту – поділитись із підлітками основами навичок, пов’язаних з етикою, етикетом, міжособистісними формальними та неформальними відносинами, правилами безпеки в Інтернеті, реальному житті та багато іншого.

Теоретичні та практичні заняття проходять в приміщенні англійського мовного клубу школи для дітей 11-12 років (Speaking club), керівник Oksana Gopkalo

Перше заняття було проведено Алексей Зеливянский (Oleksii Zelivianskyi) (фахівцем з інформаційної безпеки, розробником державних сайтів та сервісів, відеоблогером) з занять за темою: "5 правил безпеки в Інтернет".
 

 


На думку Віце-президента ВГО "ЕЛІТА ДЕРЖАВИ" Олександр Андрєєв (Oleksandr Andrieiev), метою Школи є надання дітям та підліткам базової інформації, необхідної для безпечного і, головне, достойного життя в сучасному світі.

Президент ВГО "ЕЛІТА ДЕРЖАВИ", Ольга Піддубчак (Olga Piddubchak), зазначила, що захід, на якому були присутні батьки учнів, був корисним для родин в цілому. Оскільки зайвий раз наголошено на тому, що будь-яка інформація, розташована в Інтернеті, може вплинути на майбутнє людини та її близьких, а також наскільки обережно встановлювати неформальні, дружні віртуальні стосунки з незнайомцями в соціальних мережах. Приємно вразило те, що діти яскраво виявляли свою доброзичливість, активність та поінформованість щодо правил сучасного світу.

Наступне заняття буде проводитись за темою "Основи сучасного етикету".


NB! Проект відбувається на громадських засадах за рахунок інтелектуальних та інших зусиль членів Організації і запрошених спікерів.


 
ДОВІДКА: Спікер заходу, Алексей Зеливянский (Oleksii Zelivianskyi), має 5-річний досвід роботи на посаді технічного директора державного підприємства, на якому він відповідав за адміністрування одного з найбільших реєстрів України – Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
На зазначеній посаді займався питаннями інформаційної безпеки, організації роботи центру обробки даних та забезпеченням розробки програмного забезпечення.

Останні 2 роки Олексій Зелів’янський працює координатором напрямку «Е-послуги» швейцарсько-української програми міжнародної технічної допомоги «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа.

В рамках проекту Олексій займається переведенням адміністративних послуг в електрону форму, починаючи з написання технічних вимог та розробкою бізнес-процесу надання послуги в е-формі, закінчуючи забезпеченням технічної підтримки та супроводу створених систем.
QR code

Кроки влади щодо євроінтеграції Ви оцінюєте

Категорія: Опитування, Всього голосів: 171